About

1 Şubat 2013 Cuma

HAMUR KIZARTMASI



   
     Kahvaltı sofrasında çok beğenilerek yendi ,mutfağı kokuttuğu için çok sık yapılmıyor ama yapıldığında da afiyetle yeniyor.

     MALZEMELER :  1 su bardağı süt
                                    1 su bardağı yoğurt
                                    1 su bardağı su
                                    1 türk kahve fincanı zeytinyağ
                                    1 yemek kaşığı kuru maya
                                    1 tatlı kaşığı tuz
                                    un

      Hamuru akşamdan yoğurup ağzını kapatıp kapalı balkona koydum .Sabah kalkıncada mutfağa aldım ,oda ısısına geldiğinde mandalina büyüklüğünde bezeleyip oklavayla hafif açtık (fazla incaltmeden) hamurların hepsini hazırladıktan sonra zeytinyağında kızarttık.Bazılarının içerisine peynir koyup kapattık ve öyle kızarttık.


             AFİYET OLSUN.........


Unknown

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipisicing elit, sed do eiusmod tempor incididunt ut labore et dolore magna aliqua. Ut enim ad minim veniam, quis nostrud exercitation.

0 yorum:

Yorum Gönder

 

Copyright @ 2013 Gaziantep Mutfağına Özgü Yemek Tarifleri, Tatlılar, İçecekler.

Designed by Templateiy & CollegeTalks