About

26 Nisan 2016 Salı

Mercimek fava tarifi

Malzemeler
1 su bardağı kırmızı mercimek
2 su bardağı su
6 diş sarımsak
¼ su bardağı zeytinyağı
¼ su bardağı limon suyu
Tuz
1 çay kaşığı kimyon
1 çay kaşığı kırmızı pul biber
ÜZERİ İÇİN:
 Zeytinyağı
2 yemek kaşığı kavrulmuş dolmalık fıstık
HAZIRLANIŞI
Fırını 180 dereceye ayarlayın. Kabukları soyulmuş sarımsakları yaklaşık 30 dakika pişirin. Kabuklarını soyun. Mercimekleri su ile birlikte orta ateşte kaynatın ve suyunu çekince ocaktan alarak blenderdan geçirerek pürüzsüz Hale getirin. Sarımsak, zeytinyağı, limon suyu, tuz, kimyon ve pul biber ekleyip karıştırın. Servis kabına aktarın ve kurumaması için üzerini zeytinyağı ile kaplayın. Üzerine dolmalık fıstık serpiştirerek servis edin. 

Unknown

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipisicing elit, sed do eiusmod tempor incididunt ut labore et dolore magna aliqua. Ut enim ad minim veniam, quis nostrud exercitation.

0 yorum:

Yorum Gönder

 

Copyright @ 2013 Gaziantep Mutfağına Özgü Yemek Tarifleri, Tatlılar, İçecekler.

Designed by Templateiy & CollegeTalks