About

5 Nisan 2016 Salı

Tahinli Cevizli Kurabiye


Merhabalar sevgili dostlar
Yine kurabiye ile devam edelim.
 Ben bu kurabiyeleri yapalı çok oldu. Tarifi sevgili arkadaşım Reyhan Kokulu Mutfgağım dan aldım. Kendisine teşekkür ediyorum.
Siz de evde kalan tahinlerinizi değerlendirmek isterseniz bu kurabiyeleri de seveceksiniz diye umuyorum.
 Tarifte kabartma tozu yok, eğer kabartma tozu eklerseniz kurabiyelerin şekli bozuk oluyormuş bilginize.

Malzemeler;

  • 250 gram oda sıcaklığında tereyağ
  • 1 su bardağı toz şeker
  • 1 su bardağı yoğurt
  • 1 su bardağı sıvıyağ
  • 1 paket vanilin
  • un (yaklaşık 6 su bardağı)
İç Malzemeleri;
  • tahin
  • ceviz
  • şeker
Üzeri için;
  • yumurta sarısı 
  • susam

Yapılışı;
  1. Hamur malzemeleri bir kaba alınır. Un kontrollü ilave edilerek kulak memesi yumuşaklığında bir hamur elde edilir.
  2. Hamurdan mandalina büyüklüğünde parçalar alınıp enine uzunlamasına açılır. Açtığımız hamura yukarıdan aşağıya kaşıkla tahin dökülür. Tahinin üzerine ceviz ve şeker serpilir.
  3. Hamur iki uzun kenarından birleştirilerek kapatılır.(kapalı pide gibi). 
  4. Enine iki parmaktan daha ince kesilir ve tepsiye dizilir. Üzerine yumurta sarısı sürülüp susam serpilir. 165 derecede üzeri kızarıncaya kadar pişilir. Afiyet olsun.

Unknown

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipisicing elit, sed do eiusmod tempor incididunt ut labore et dolore magna aliqua. Ut enim ad minim veniam, quis nostrud exercitation.

0 yorum:

Yorum Gönder

 

Copyright @ 2013 Gaziantep Mutfağına Özgü Yemek Tarifleri, Tatlılar, İçecekler.

Designed by Templateiy & CollegeTalks