About

24 Nisan 2016 Pazar

Yaz patlıcanı tarifi

Malzemeler
 1 kg patlıcan, 1 kg domates 20-25 diş sarmısak, 2 adet havuç 4 çorba kaşığı zeytinyağı, 1 çorba kaşığı tozşeker 2 çay kaşığı tuz 1 çay kaşığı karabiber 
Yaz Patlıcanı Yapılışı
 Patlıcanları alacalı soyun. İri iri doğrayıp tencereye dizin. Domatesleri kabukları ile blendırdan geçirin. Patlıcanların üzerine yayın. Sarmısakları ayıklayıp domateslerin üzerine serpiştirin. Havucu halka halka doğrayıp tencereye ilave edin. Tuz, karabiber, tozşeker ve zeytinyağını tencereye alın. Orta hararetli ateşte hiç karıştırmadan pişirin (patlıcanlar yumuşadıktan sonra 1 kere karıştırabilirsiniz). Soğuduktan sonra servis tabağına alıp maydanozla süsleyin..

Unknown

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipisicing elit, sed do eiusmod tempor incididunt ut labore et dolore magna aliqua. Ut enim ad minim veniam, quis nostrud exercitation.

0 yorum:

Yorum Gönder

 

Copyright @ 2013 Gaziantep Mutfağına Özgü Yemek Tarifleri, Tatlılar, İçecekler.

Designed by Templateiy & CollegeTalks