About

29 Mayıs 2016 Pazar

Mayalı poğaça nasıl yapılır

İşe yetişmeden önce atıştırmalık olsun, çocukların Oyun arasında açlıklarını bastırmaları için olsun, ev yapımı mayalı poğaça tarifinin püf noktaları şu şekilde:
Mayalı poğaça tarifi için malzemeler
Mayalı poğaça hamuru İçin:

5-6 su bardağı un,
Yarım paket yaş maya (21 gr),
1,5 su bardağı ılık süt,
2 çay bardağı ılık su,
2,5 çay bardağı bardağı sıvı yağı,
1 adet yumurta (birinin sarısı üzeri için),
3 çay bardağı kaşığı toz şeker,
bir tutam tuz

Mayalı poğaçanın içi için
1 tutam maydanoz
200 gr beyaz peynir

Mayalı poğaçanın üzeri için
1 adet yumurtanın sarısı

Mayalı poğaçanın yapılışı
İçinin yapılışı;

Maydonozları ince ince doğrayıp peynirle karıştırın.
Hamurun yapılışı;
Bir kaba maya, ılık su, ılık süt ve toz şekeri kop, mayayı eriyip 5-10 dakika bekleyin.
Bu karışımın üzerine sıvı yağ, tuz ve yumartayı ekleyip karıştırın.
Azar azar un ilave edip yoğurun. Kıvama gelinceye kadar bunu sürdürün.
45 dakika kadar karışımı mayalandırın.
Hamurdan parçalar koparıp düz bir zeminde çay tabağı büyüklüğünde açın.
Sonra ortasına içi için hazırladığını karışımı koyup hamuru ikiye katlayın.
Yumurta sarısını hazırladığınız poğaçaların üzerine fırça yardımıyla veya elinizle sürün.
Poğaçaları 20-30 dakika mayalanması için bekletin.
Yumurta sarısını poğaçaların üzerine sürüp tepside 20 dakika mayalandıralım.
Önceden ısıtılmış 200 derece fırında poğaçalarınızı kızarana kadar pişirin.
milliyet

Unknown

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipisicing elit, sed do eiusmod tempor incididunt ut labore et dolore magna aliqua. Ut enim ad minim veniam, quis nostrud exercitation.

0 yorum:

Yorum Gönder

 

Copyright @ 2013 Gaziantep Mutfağına Özgü Yemek Tarifleri, Tatlılar, İçecekler.

Designed by Templateiy & CollegeTalks