About

21 Haziran 2016 Salı

Közlenmiş patlıcan çorbası tarifi

Közlenmiş patlıcanın çorbası işte size tarifi. Patlıcanın her hali güzel  en güzel hali közlenmiş hali. Közlenmiş patlıcanın çorbası güzel oluyor.

Malzemeler
  • 4 adet patlıcan – közlenmiş, kabukları soyulmuş
  • 4 su bardağı tavuk suyu
  • 2 diş sarımsak
  • 1 çay kaşığı toz kırmızı biber
  • 4 adet arpacık soğan
  • 1 yemek kaşığı tereyağı
  • 1 çay kaşığı tarçın
  • 3-4 dal maydanoz
  • Tuz
  • Karabiber
Tarifi
Soğan ve sarımsağı tereyağında pembeleşinceye kadar kavurun. Patlıcanları ilave edip kavurmaya devam edin. Kırmızı toz biber, tarçın, tuz ve karabiberi ekleyip kavurun, baharatlar aromalarını bırakınca tavuk suyunu ekleyin ve kaynamaya bırakın. Kaynadıktan sonra altını kısın ve böyle tüm lezzetler birbirine geçinceye kadar 5 dakika daha pişirin. Blender ile çorbayı püre haline getirin. Kıyılmış maydanoz yaprakları ile süsleyerek servis edin.

Unknown

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipisicing elit, sed do eiusmod tempor incididunt ut labore et dolore magna aliqua. Ut enim ad minim veniam, quis nostrud exercitation.

0 yorum:

Yorum Gönder

 

Copyright @ 2013 Gaziantep Mutfağına Özgü Yemek Tarifleri, Tatlılar, İçecekler.

Designed by Templateiy & CollegeTalks