About

12 Ekim 2016 Çarşamba

Mısır çorbası tarifi

Giresun yöresine ait olan bu çorbayı denemek isteyenler bu tarif tam size göre.


Malzemeler:
1 su bardağı mısır bulguru
1 su bardağı kuru fasulye
2 soğan
2 çorba kaşığı tereyağı
Tuz, nane, kekik
5-6 dal maydanoz (üzerine)
Yapılışı:
Kuru fasulye ve mısır bulguru akşamdan ayrı ayrı kaplarda ıslatılır.
Süzüldükten sonra bir tencerede birleştirilir ve üzerini 3-4 parmak geçecek kadar su eklenir.
Çorba kıvamında pişinceye kadar kaynatılır ve tuzu ayarlanıp bekletilir.
İnce kıyılmış soğanlar tereyağında pembeleşinceye kadar sote yapılır.
Nanesi ilave edilip kavrulduktan sonra çorbaya ilave edilir.
Servis ederken üzerine kekik serpilir.
haber7

Unknown

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipisicing elit, sed do eiusmod tempor incididunt ut labore et dolore magna aliqua. Ut enim ad minim veniam, quis nostrud exercitation.

0 yorum:

Yorum Gönder

 

Copyright @ 2013 Gaziantep Mutfağına Özgü Yemek Tarifleri, Tatlılar, İçecekler.

Designed by Templateiy & CollegeTalks