About

8 Mayıs 2017 Pazartesi

Sivas çöreği tarifi

Sivas çöreği tarifi. Sivas çöreği nasıl yapılır?

Malzemeler

Kibrit kutusu büyüklüğünde maya 
1 su bardağı ılık su 
1 su bardağı süt 
1 su bardağı yoğurt 
1 su bardağı sıvıyağ 
Aldığı kadar un 
1 adet yumurta 
Tuz .

yapılışı

Mayayı ılık suda eritin. Ayrı bir yerde süt, tuz, yoğurt ve yağı karıştırın. Mayayı ilave edin. Unu yavaş yavaş yedirerek hamuru yoğurun. Üzerini nemli bezle örtüp, sıcak bir yerde mayalanmaya bırakın. Mayalanan hamuru ikiye bölün. İki fırın tepsisinin içine yağlı kağıt yerleştirin ve hamuru eşit kalınlıkta tepsiye yayın. Çatal ile şekillendirip, üzerine yumurta sürün. 200 derece ısıtılmış fırına koyun ve iyice kızarana kadar pişirin..
sofra.com.tr

Unknown

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipisicing elit, sed do eiusmod tempor incididunt ut labore et dolore magna aliqua. Ut enim ad minim veniam, quis nostrud exercitation.

0 yorum:

Yorum Gönder

 

Copyright @ 2013 Gaziantep Mutfağına Özgü Yemek Tarifleri, Tatlılar, İçecekler.

Designed by Templateiy & CollegeTalks