About

27 Ekim 2012 Cumartesi

SUCUK İÇİ


   Kayseri ye özel lezzetlerden biride sucuk içidir.Kurban bayramında hazır elinizin altında bol bol et varken demenizi öneririm.Hazır sucukları tüketmekten çekiniyorsanız tam size göre bir lezzet tabiki bol sarımsak kokulu.Biz kokusundan dolayı  çok fazla tüketmediğimiz için az miktarda yaptım Kayseri de kurban bayramında bol bol yapılır hatta bağırsaklara doldurtulup sucuk haline getirilir.
 
   Sucuk içi yapmak için yağlı kıymaya ihtiyacımız var  1kg yağlı kıyma ,2 çorba kaşığı toz kırmızı biber ,1 tatlı kaşığı dolusu kimyon ,yarım tatlı kaşığı yenibahar ,1 tatlı kaşığı tuz, 4-5 diş sarımsak.




  Toz kırmızı biberin iyi kalite olması gerekir biz Cırgalan biberi kullanırız siz bulamazsanız Maraş biberi kullanabilirsiniz bütün malzemeyi bir kabın içerisine koyup elinizede bir eldiven takın ve iyice yoğrun bir gece bekletin.
   Sabah birazını pişirip tadına tuzuna bakın istediğiniz gibiyse buzdolabı poşetlerine bir pişirimlik koyup dondurucuya kaldırın istediğiniz zaman çözdürüp pişirebilirsiniz.



AFİYET OLSUN............

Unknown

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipisicing elit, sed do eiusmod tempor incididunt ut labore et dolore magna aliqua. Ut enim ad minim veniam, quis nostrud exercitation.

0 yorum:

Yorum Gönder

 

Copyright @ 2013 Gaziantep Mutfağına Özgü Yemek Tarifleri, Tatlılar, İçecekler.

Designed by Templateiy & CollegeTalks