Kayseri ye özel lezzetlerden biride sucuk içidir.Kurban bayramında hazır elinizin altında bol bol et varken demenizi öneririm.Hazır sucukları tüketmekten çekiniyorsanız tam size göre bir lezzet tabiki bol sarımsak kokulu.Biz kokusundan dolayı çok fazla tüketmediğimiz için az miktarda yaptım Kayseri de kurban bayramında bol bol yapılır hatta bağırsaklara doldurtulup sucuk haline getirilir.
Sucuk içi yapmak için yağlı kıymaya ihtiyacımız var 1kg yağlı kıyma ,2 çorba kaşığı toz kırmızı biber ,1 tatlı kaşığı dolusu kimyon ,yarım tatlı kaşığı yenibahar ,1 tatlı kaşığı tuz, 4-5 diş sarımsak.
Sabah birazını pişirip tadına tuzuna bakın istediğiniz gibiyse buzdolabı poşetlerine bir pişirimlik koyup dondurucuya kaldırın istediğiniz zaman çözdürüp pişirebilirsiniz.
AFİYET OLSUN............
0 yorum:
Yorum Gönder