About

1 Aralık 2012 Cumartesi

PATATESLİ, PEYNİRLİ 3-2-1 POĞAÇASI


     Dün bu poğaçalarımdan iki tepsi yaptım yarısıpeynirli yarısı patatesliydi.Patateslilerin bir kısmını ziyarete gittiğim arkadaşıma götürdüm diğer poğaçalarla akşam gelen misafirlerimi ağırladım yiyenler çok beğendi yumuşacık mayalı poğaça gibi oldular .Hamuru mayalandırmak için vakti olmayanlar mutlaka bu tarifi denemeliler .

        MALZEMELER :   3 Paket kabartma tozu
                                      2 su bardağı yoğurt
                                      1 su bardağı zeytinyağ
                                      1 tatlı kaşığı tuz
                                      un
                                      galeta unu(üzerini bulamak için)

      Yoğurt,yağ,kabartma tozu ,tuz ve unla yumuşak bir hamur yapılır(kulak memesinden daha yumuşak) .Daha sonra hamur 20 parçaya ayrılır ve yuvarlanır.Yuvarlanan hamurlar elle bastırılarak açılır( bu aşamada tezgaha biraz zeytinyağ damlatabilirsiniz ) içerisine istediğiniz iç malzemesini koyup kapatın ve üzerini biraz elinizle ıslatarak heryerini galeta ununa bulayıp 200 derecede pişirin.


             AFİYET OLSUN.............



 

Unknown

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipisicing elit, sed do eiusmod tempor incididunt ut labore et dolore magna aliqua. Ut enim ad minim veniam, quis nostrud exercitation.

0 yorum:

Yorum Gönder

 

Copyright @ 2013 Gaziantep Mutfağına Özgü Yemek Tarifleri, Tatlılar, İçecekler.

Designed by Templateiy & CollegeTalks