About

24 Temmuz 2014 Perşembe

FINDIKLI CEVİZLİ İNCİR TATLISI

                    


     
        İncir tatlısını bu seferde bu şekilde yapmak istedim iftar sofrası için.Sunumu oldukça şık oldu tadıda nefisti.

      Benim incirlerim dolapta biraz kurumuştu o yüzden sıcak sütle yumuşattım .

     15-20 tane kuru incir
     1 su bardağı sıcak süt
     fındık ,ceviz

     İncirleri bir kaseye koyup üzerine kaynamış sütü döküp üzerini kapatın.1-2 saat bekletin.İncirler yumuşayınca sütten alın ve yıkayın sütlü kalmasın, incirin sapını kesip  parmağınızla yanlara doğru iterek genişletin.ierisine aldığı kadar fındık koyun veya yarım ceviz koyun tencereye dizin üzerine 2-3 yemek kaşığı toz şeker dökün ,kabuk tarın koyun ve 1 su bardağı su ekleyip kaynamaya bırakın kaynayınca altını kısıp 20 dakika kısık ateşte pişirin.İncirleriniz yumuşamamış olursa biraz daha pişirebilirsiniz.

     Kaymakla ,toz fıstıkla servis yapın.Afiyet olsun....

Unknown

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipisicing elit, sed do eiusmod tempor incididunt ut labore et dolore magna aliqua. Ut enim ad minim veniam, quis nostrud exercitation.

0 yorum:

Yorum Gönder

 

Copyright @ 2013 Gaziantep Mutfağına Özgü Yemek Tarifleri, Tatlılar, İçecekler.

Designed by Templateiy & CollegeTalks