About

11 Temmuz 2014 Cuma

HAŞHAŞLI REVANİ




        Haşhaşlı revaniyi dolapta bekletip servis yaparsanız soğuk soğuk çok lezzetli oluyor iftardan sonra çayla birlikte nefis...

      Malzemeler:  3 yumurta
                           yarım su bardağı şeker
                          yarım su bardağı yoğurt
                          çeyrek su bardağı zeytinyağ
                          yarım su bardağı haşhaş
                          yarım su bardağı irmik
                         1 su bardağı un
                          1 paket kabartma tozu
                         çay kaşığının ucu ile karbonat üzerine 2-3 damla limon sıkın
      Su bardağınız biraz büyükçe olsun çay içtiğiniz kupalar olabilir.Hamur çok az gibi oluyor ama pşince ve üzerine şerbeti dökünce bayağı kabarıyor.

       Önce şekerle yumurtayı 5 dakika çırpın diğer malzemeleride ekleyip yağlanmış kare borcama döküp 180 derecede ısınmış fırında üzeri iyice kızarana kadar pişirin.

     Fırından çıkınca 5 dakika kadar bekleyip soğumuş şerbeti üzerine dökün .

      Şerbet :  2,5 su bardağı şeker
                   4 su bardağı su
    Suyu ve şekeri tencereye koyup 5 dakika kaynatın 1-2 damla limon sıkıp altını kapatın.
     Tatlı bütün şerbeti içine çekiyor ve dinlendikçe daha güzel oluyor.Önce şerbeti hazırlayıp sonra tatlıyı pişirirseniz işiniz daha kolay olur.

       AFİYET OLSUN............


Unknown

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipisicing elit, sed do eiusmod tempor incididunt ut labore et dolore magna aliqua. Ut enim ad minim veniam, quis nostrud exercitation.

0 yorum:

Yorum Gönder

 

Copyright @ 2013 Gaziantep Mutfağına Özgü Yemek Tarifleri, Tatlılar, İçecekler.

Designed by Templateiy & CollegeTalks