Bizim evin çok sevilen lezzetlerinden.
Malzemeler: 5-6 tane közlenmiş patlıcan
yarım kilo dana parça et
1 yemek kaşığı tereyağ
2 yemek kaşığı un
1,5 su bardağı soğuk süt
tuz,karabiber
1 tane kurusoğan
1 tatlı kaşığı salça,tozbiber
1 su bardağı kaşar rendesi
Düdüklü tencereye 2 yemek kaşığı zeytinyağ koyun ısınıca etleri ilave edin kavurun suyunu çekince soğanları kavurun ve salçayı ekleyip karıştırın ve 1 su bardağı sıcak su ekleyin ve düdüklünüze göre sürenizi ayarlayıp etleri pişirin.
Bir tencereye tereyağını koyun eritin unu ekleyip kavurun çok küçük küçük doğradığınız patlıcanları ekleyin biraz çevirin ve üzerine soğuk sütü tuzu ,karabiberi ekleyin duruma göre süt ekleyebilirsiniz .Altını kapatın ve 1 su bardağı rendelenmiş kaşar ekleyin soğumadan servis tabağına koyun üzerine etleri yerleştirin.
AFİYET OLSUN...........
0 yorum:
Yorum Gönder