About

17 Ekim 2015 Cumartesi

HÜNKAR BEĞENDİ


        Bizim evin çok sevilen lezzetlerinden.

        Malzemeler: 5-6 tane közlenmiş patlıcan
                             yarım kilo dana parça et
                             1 yemek kaşığı tereyağ
                             2 yemek kaşığı un
                             1,5 su bardağı soğuk süt
                             tuz,karabiber
                             1 tane kurusoğan
                            1 tatlı kaşığı salça,tozbiber
                            1 su bardağı kaşar rendesi
     Düdüklü tencereye 2 yemek kaşığı zeytinyağ koyun ısınıca etleri ilave edin kavurun suyunu çekince soğanları kavurun ve salçayı ekleyip karıştırın ve 1 su bardağı sıcak su ekleyin ve düdüklünüze göre sürenizi ayarlayıp etleri pişirin.
    Bir tencereye tereyağını koyun eritin unu ekleyip kavurun çok küçük küçük doğradığınız patlıcanları ekleyin biraz çevirin ve üzerine soğuk sütü tuzu ,karabiberi ekleyin duruma göre süt ekleyebilirsiniz .Altını kapatın ve 1 su bardağı rendelenmiş kaşar ekleyin soğumadan servis tabağına koyun üzerine etleri yerleştirin.


            AFİYET OLSUN...........

Unknown

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipisicing elit, sed do eiusmod tempor incididunt ut labore et dolore magna aliqua. Ut enim ad minim veniam, quis nostrud exercitation.

0 yorum:

Yorum Gönder

 

Copyright @ 2013 Gaziantep Mutfağına Özgü Yemek Tarifleri, Tatlılar, İçecekler.

Designed by Templateiy & CollegeTalks