About

24 Mart 2016 Perşembe

Yalancı dolma tarifi

Bitlisin nefis yemeklerinden yalancı dolma tarifi...
Malzemeler: 

1 çorba kaşığı reyhan 
2 çorba kaşığı un 
Tuz 
Karabiber 
2 çay bardağı su 
Üzerine; 
Sarımsaklı yoğurt 
Kırmızı biberli yağ 

Hazırlanışı: 

Pazı yapraklarını sıcak suya hatırın. Yumuşayınca sudan alıp, süzün. Bulguru bir kaseye alın. Üzerini geçecek kadar sıcak su ekleyip, 20 dakika bekletin. Daha sonra reyhan, un, tuz ve karabiber ilave edip, elle iyice özleşene dek yoğurun. Daha sonra pazı yapraklarına, kenarlarını kapatmadan sarıp, elle sıkın. Tencereye dizin. Üzerine su koyun. Ocakta 10 dakika kaynatın. Servis tabağına alın. Üzerine sarımsaklı yoğurt ve kırmızı biberli yağ gezdirip, servis yapın. 
ozelyemekler.com

Unknown

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipisicing elit, sed do eiusmod tempor incididunt ut labore et dolore magna aliqua. Ut enim ad minim veniam, quis nostrud exercitation.

0 yorum:

Yorum Gönder

 

Copyright @ 2013 Gaziantep Mutfağına Özgü Yemek Tarifleri, Tatlılar, İçecekler.

Designed by Templateiy & CollegeTalks