About

7 Aralık 2016 Çarşamba

Kış lattesi tarifi


Kış Lattesi Malzemeleri
2 su bardağı süt
1 su bardağı kaynar su
2 yemek kaşığı siyah çay
1 adet kakule
2 adet karanfil
1 adet yıldız anason
½ çay kaşığı toz tarçın
1 çay kaşığı toz zencefil
¼ çay kaşığı karabiber
Bal
Tarçın

Kapaklı çay süzgecine aldığınız iri yapraklı siyah çayı kaynar suda 2-3 dakika kadar demleyin.

Sütü bir tencerede kaynatın.

Kakulenin iç kısmında yer alan tohumlarını çıkartın. Karanfil, yıldız anason, toz tarçın, zencefil ve karabiber ile birlikte kaynamakta olan süte ekleyin. 2-3 dakika daha kaynatın.

Çayı sütün içerisine süzerek ilave edin.

Son olarak bardağınıza alırken yeniden süzerek alın, bal ile tatlandırın, üzerine tarçın serpin.

ARDANIN MUTFAĞI

Unknown

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipisicing elit, sed do eiusmod tempor incididunt ut labore et dolore magna aliqua. Ut enim ad minim veniam, quis nostrud exercitation.

0 yorum:

Yorum Gönder

 

Copyright @ 2013 Gaziantep Mutfağına Özgü Yemek Tarifleri, Tatlılar, İçecekler.

Designed by Templateiy & CollegeTalks