About

16 Mart 2017 Perşembe

Kaşar köftesi tarifi

Malzemeler
1 çay bardağı soğuk süt
8 çorba kaşığı un
1 çay kaşığı kırmızıbiber
1 adet yumurta sarısı
1 su bardağı kaynar süt
1 su bardağı rendelenmiş
kaşar peyniri
1 çay kaşığı tuz
2 adet yumurta, 2 çorba kaşığı un
(köfteleri bulamak için)
3 çorba kaşığı galeta unu
Kızartmak için: Sıvıyağ
Kaşar Köftesi Yapılışı
Bir tencereye soğuk süt, un, kırmızı- biber ve yumurta sarısını koyup çırpma teli ile karıştırın. Üzerine 1 su bardağı kaynar süt ilave edin ve karıştırarak 5 dakika pişirin. Ateşten aldıktan sonra 5 dakika soğutun ve üzerine kaşar rendesini ekleyip 10 dakika daha bekletin. Daha sonra bu karışımdan parçalar alarak elinizle şekil verin. 2 yumurtayı çırpın. Kaşar köftelerini önce una, sonra yumurtaya, arkasından da galeta ununa bulayarak kızartın.
Takvim

Unknown

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipisicing elit, sed do eiusmod tempor incididunt ut labore et dolore magna aliqua. Ut enim ad minim veniam, quis nostrud exercitation.

0 yorum:

Yorum Gönder

 

Copyright @ 2013 Gaziantep Mutfağına Özgü Yemek Tarifleri, Tatlılar, İçecekler.

Designed by Templateiy & CollegeTalks