About

14 Aralık 2012 Cuma

ETLİ BADEMLİ PİRİNÇ PİLAVI


 
   Bugün okula gitmeden  pişirdim bu pilavı çok lezzetli oldu .Biraz oyalayıcı ama yapmaya değer doğrusu ...

   Malzemeler :  400-500 g dana kuşbaşı
                         2 su bardağı baldo pirinç
                         3 su bardağı et suyu
                         zeytinyağ ve tereyağ
                         çiğ badem

  Öncelikle etleri küçük küçük doğrayıp düdüklüde 2 bardak suyla haşlayın.Islanmış pirinçleri iyice süzdürün Pilav tavasına biraz zeytinyağ koyup haşlanmış ve süzülmüş etleri biraz kavurun ,pirinçleri ekleyip şeffaflaşıncaya kadar kavurmaya devam edin ve süzdüğünüz kaynar 3 su bardağı et suyunu ekleyin tuz atın ve 1 yemek kaşığı tereyağ ekleyin pilavınızı pişirmeye bırakın.Diğer tarafta bademleri kaynar suyla bir süre ıslatın ve kabuklarını soyun küçük bir tavada 1 yemek kaşığı zeytinyağ ile kavurun.Pilav piştikten sonra kavrulmuş bademleri dökün ve pilav tavasının ağzına kağıt havlu koyun.10-15 dakika sonra pirinçleri ezmeden pilavı yavaşca karıştırıp kağıt havlu koyup kapağı kapatın biraz dinlendikten sonra pilavınız servise hazır.


             AFİYET OLSUN..........


Unknown

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipisicing elit, sed do eiusmod tempor incididunt ut labore et dolore magna aliqua. Ut enim ad minim veniam, quis nostrud exercitation.

0 yorum:

Yorum Gönder

 

Copyright @ 2013 Gaziantep Mutfağına Özgü Yemek Tarifleri, Tatlılar, İçecekler.

Designed by Templateiy & CollegeTalks