About

19 Aralık 2012 Çarşamba

YULAF EZMELİ KURABİYE



      Çok lezzetli nefis kurabiyeler biraz kalorili ama tadı güzel tabiki mutlaka tavsiye edilir.

       MALZEMELER :   yarım paket margarin (oda ısısında)
                                     yarım su bardağı zeytinyağ
                                     2 yumurta
                                     yarım su bardağı pudra şekeri
                                     1 su bardağı yulaf ezmesi
                                     yarım su bardağı dövülmüş fındık
                                     yarım su bardağı damla çikolata
                                     yarım su bardağı kuru üzüm
                                     2,5 su bardağı silme un (kontrollü koyalım)
                                    1 paket kabartma tozu
   
        Yağ şeker ve yumurtayı koyup karıştırın diğer bütün malzemeleri ekleyin unun 2 bardağını koyun ve hamurunuzu kontrol edin normal kurabiye hamurundan biraz yumuşak olacak çünkü yulaf ezmesi pişerken koyulaştırıyor.
        Hamurdan parçalar alıp yuvarlayın ve tepsiye dizin 180 derecede hafif pembeleşene kadar pişirin.
İsterseniz soğuyunca üzerini erimiş çikolataya batırın.

     
        AFİYET OLSUN..........


   

Unknown

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipisicing elit, sed do eiusmod tempor incididunt ut labore et dolore magna aliqua. Ut enim ad minim veniam, quis nostrud exercitation.

0 yorum:

Yorum Gönder

 

Copyright @ 2013 Gaziantep Mutfağına Özgü Yemek Tarifleri, Tatlılar, İçecekler.

Designed by Templateiy & CollegeTalks