About

20 Mayıs 2013 Pazartesi

ANNE KURABİYESİ


    Eski zamanlarda yapılan bir kurabiye çeşidi.Bildiğimiz kurabiyeler gibi kıyır kıyır bayatlamayan bir kurabiye değil aksine yumuşak ve taze taze yenmesi gereken bayatlayan bir kurabiye.Çocukluğunuzdaki tatları özlediyseniz denemenizi öneririm.


     MALZEMELER :  2 yumurta (birinin sarısı üzerine sürülecek)
                                 1 su bardağı zeytinyağ + tereyağ karışımı
                                 yarım su bardağı yoğurt
                                 1 su bardağı şeker
                                 1 tatlı kaşığı kabartma tozu
                                 yarım çay kaşığı karbonat
                                3-4 bardak un

   Yumurta sarısının biri ayrılacak,şekerdende 1 çorba kaşığı kadar ayırın.Diğer malzemelerle yumuşak bir hamur yapın ve elinizle yuvarlayın izerine yumurta sarısı sürüp tozşeker serpin ve bir parçada ceviz koyup 180 derecede kızarana kadar pişirin.
                                 




                   AFİYET OLSUN...........


Unknown

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipisicing elit, sed do eiusmod tempor incididunt ut labore et dolore magna aliqua. Ut enim ad minim veniam, quis nostrud exercitation.

0 yorum:

Yorum Gönder

 

Copyright @ 2013 Gaziantep Mutfağına Özgü Yemek Tarifleri, Tatlılar, İçecekler.

Designed by Templateiy & CollegeTalks