Eski zamanlarda yapılan bir kurabiye çeşidi.Bildiğimiz kurabiyeler gibi kıyır kıyır bayatlamayan bir kurabiye değil aksine yumuşak ve taze taze yenmesi gereken bayatlayan bir kurabiye.Çocukluğunuzdaki tatları özlediyseniz denemenizi öneririm.
MALZEMELER : 2 yumurta (birinin sarısı üzerine sürülecek)
1 su bardağı zeytinyağ + tereyağ karışımı
yarım su bardağı yoğurt
1 su bardağı şeker
1 tatlı kaşığı kabartma tozu
yarım çay kaşığı karbonat
3-4 bardak un
Yumurta sarısının biri ayrılacak,şekerdende 1 çorba kaşığı kadar ayırın.Diğer malzemelerle yumuşak bir hamur yapın ve elinizle yuvarlayın izerine yumurta sarısı sürüp tozşeker serpin ve bir parçada ceviz koyup 180 derecede kızarana kadar pişirin.
AFİYET OLSUN...........
0 yorum:
Yorum Gönder