About

22 Mayıs 2013 Çarşamba

PİZZA


     Pizza hamurunun tarifini Cahide nin bloğundan aldım,orjinaltarif için BURAYA bakabilirsiniz.Harika bir hamur oldu biz çok beğendik ben hamurun malzemesindeki yağ miktarını biraz azalttım .Çok pratik bir hamur ,hamuru yoğurup buzdolabına koyuyoruz ve istediğimizde kullanıyoruz .Hamurdan büyük tepsiyle 3 tane çıktı .Üstünün malzemesini istediğiniz gibi koyabilirsiniz biz soğan halkalarını çok seviyoruz sizde mutlaka deneyin.

       MALZEME:  1,5 su bardağı ılık süt
                             1 su bardağı su
                             1 çay bardağı zeytinyağ (ben yarım bardak koydum)
                             1 tatlı kaşığı tuz
                             1 tatlı kaşığı kurumaya
                            aldığı kadar un
  Hamuru yoğurup buzdolabında en az 5 saat bekletin .Hamurdan istediğiniz kadar alıp unlayarak açın.tepsiyede biraz un serpin üzerine hamuru yerleştirin.
    Sosu için 2 domatesi rendeleyin 1 tatlı kaşığı salça, biraz sızma zeytinyağ ,kekik ve sarımsak rendeleyip hamura sürün.Üzerine kaşar rendeleyin ve istediğiniz malzemeleri koyabilirsınız. Pişirmek için 240 derecede ısınmış fırının en altında 15 20 dakika pişiriniz AFİYET OLSUN

Unknown

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipisicing elit, sed do eiusmod tempor incididunt ut labore et dolore magna aliqua. Ut enim ad minim veniam, quis nostrud exercitation.

0 yorum:

Yorum Gönder

 

Copyright @ 2013 Gaziantep Mutfağına Özgü Yemek Tarifleri, Tatlılar, İçecekler.

Designed by Templateiy & CollegeTalks