About

26 Mayıs 2013 Pazar

KAYNAR SULU KEK



        Çok hafif pamuk gibi bir kek tarifi.İlginç olan kısmı ise 1 su bardağı kaynar su konması.

        malzemeler : 5 yumurta
                             5 kahve fincanı şeker
                             5 kahve fincanı un
                             1 su bardağından 2 parmak eksik zeytinyağ
                             1 paket kabartma tozu + yarım çay kaşığı karbonat üzerine 2-3 damla limon suyu
                             1 su bardağı kaynar su
                             4 yemek kaşığı kakao

   İlk olarak şeker ve yumurtayı 5 dakika çırpın içerisine yağı , kakaoyu, unu,kabartma tozu ve karbonatı koyup karıştırın .Bu arada büyük dikdörtgen borcamı yağlayın fırınıda 180 derecede ısıtın.Hazırladığınız kek karışımının üzerine 1 su bardağı kaynar su dökp mikserle biraz çırpıp tepsiye dökün ve fırına sürün. Kek piştikten sonra 5 dakika kadar soğutup 1 su bardağı soğuk sütü kaşuk kaşık üzerine dökün.Soğuyunca servis yapabilirsiniz.

     Ben malzemeyi biraz azaltıp küçük borcamda pişirdim.

   
    AFİYET OLSUN...........


Unknown

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipisicing elit, sed do eiusmod tempor incididunt ut labore et dolore magna aliqua. Ut enim ad minim veniam, quis nostrud exercitation.

0 yorum:

Yorum Gönder

 

Copyright @ 2013 Gaziantep Mutfağına Özgü Yemek Tarifleri, Tatlılar, İçecekler.

Designed by Templateiy & CollegeTalks